Ja, maar! De meeste grasmaaiers werken op E10, maar de houdbaarheid van benzine is een probleem.

Honda, een grote producent van grasmaaiers zegt ook dat de maaiers zullen werken met E10, omdat het gehalte een bio-ethanol maximaal 10% is. In werkelijkheid zit er minder in zegt Ivy Deswarte van Honda.

Maar?

Probleem volgens beide producenten is dat benzine niet lang houdbaar is. E10 kan je maar maximaal 3 weken bewaren. Dan wordt het een “drabbige substantie” en vormt zich een soort vernislaag waardoor de carburator vuil wordt en de motor niet kan draaien. Super 98 benzine is langer houdbaar en daarom een alternatief voor E10.Je kan de houdbaarheid van benzine verlengen met een additief. Elk merk van motoren heeft zijn eigen toevoegsel. Geen voorraad inslaan is een andere oplossing. Dat toevoegsel helpt alleen bij verse benzine. Als je het toevoegt aan benzine die al maanden in de grasmaaier zit die een hele winter heeft stil gestaan, dan helpt het niet.

Tip

Als de benzine te oud is dan zal de grasmaaier niet starten omdat de carburator vuil is geworden. Dan zit er niets anders op dan de machine binnen te brengen voor onderhoud om de carburator schoon te maken.

Wij adviseren om alkylaatbenzine speciaal ontworpen voor kleine viertaktmotoren te gebruiken. Zonder ethanol, vrijwel zonder alkenen en aromaten, gebruikers- en motorvriendelijk door de lage emissies. Lange bewaartijd tot 5 jaar. Betrouwbare hoge prestaties. De STIHL kleine viertaktmotoren en de brandstof STIHL Moto4Plus zijn perfect op elkaar afgestemd en alle mogelijke toepassingen worden uitgebreid getest.